Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твВиждате как е - правим

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твВиждате как е - правим
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Не може да лекуваш всеки с температура в болница и с два антибиотика, няма смисъл

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Виждате по какъв начин е - вършим проби, намираме случаи на коронавирус. Въпросът е какъв е смисълът от всичко това. Вярно, има хора в лечебните заведения. Само че едно забавно нещо се следи - в страната ни са приети в болница сега към 15-16 % от дейните случаи. В страни, които са доста по-засегнати от нас, се хоспитализират от 3 до 4 % от дейните случаи. У нас всеки, който има коронавирус, има температура или се почувства зле, хуква към болничното заведение.

Това разяснява в ефира на 7/8 тв доцент Атанас Мангъров.

Хората в множеството случаи се обаждат на персоналния си доктор, който им споделя да отиват в болница. Или пък дават по телефона антибиотик и в случай че не спадне до два-три дни температурата, се изстрелва в болничното заведение, уточни доцентът.

И в нашето поделение има хора, които умерено биха могли да си останат у дома. Истински болните са трима или четирима души, само че има още 14 души, които имат потребност от О2, а останалите са за..., разяснява той.

Както един хепатит не се лекува с антибиотици, по този начин и един коронавирус не се лекува с антибиботици. И когато се открият на седми-осми ден  възпаления на белия дроб, които са си част от болестта, а не затруднения, на индивида му се споделя, че би трябвало да върви в болница, с цел да го лекуват с два антибиотика, тъй като бил имал двустранна бронхопневмония. Но това не се лекува с антибиотици. Смисълът от влизането в болница е единствено за тези хора, които се нуждаят от лекуване с О2. Всички останали могат да си останат у дома и да бъдат следени и чак, в случай че възникне потребност от О2, би трябвало да влязат в болница, изясни доцентът. 

Трябва да се разбере, че коронавирус с антибиотици не се лекува. Ако се дават, това по никакъв метод не трансформира хода на болестта, добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР